14:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Hedens IF - Ohtana/Aapua FF

Hemma på Olympia vinner Heden mot Ohtana/Aapua med 2-1 (2-1).
Heden rivstartar och redan i den första minuten frispelas William Jonsson-Cole som säkert sätter bollen till hemmaledning 1-0. I den femte minuten får Heden en hörna som en omarkerad Rickard Häggståhl kan nicka in till 2-0. Ett par minuter senare är vi beredda på 3-0 men Leo Österberg sätter bollen över ribban från några meter. Efter den chockstarten repar sig OA och i den 15:e minuten fälls Johannes Pekkari och domaren flöjtar för straff. Miikka Koivuniemi är säker och reducerar till 1-2. Resten av halvleken blir jämnare även om Heden är spelmässigt det bättre laget. Båda lagen har några halvchanser och OAFF:s Joonas Hakala har ett jätteläge till kvittering när han spelas fram av Johannes Pekkari men träffen blir oren och bollen går utanför. I slutet av halvleken drar Hedens Rickard Häggstål på sig två gula och blir utvisad. Vi går till paus med underläge 1-2 vilket speglar matchen.

Andra halvlek spelar OA med en man mer utan att skapa något under första halvtimmen, istället är Heden närmare ett tredje mål. Sista kvarten blir OA;s bästa där man trycker på och man skapar också några hyfsade målchanser där den bästa är ett Danne Mäki-skott från 10 meter som blockeras av ett försvarsben. Efter 92 minurer blåses matchen av och Heden vinner med 2-1.

Sett över hela matchen är Hedens seger rättvis i kraft av deras fina första runda. OAFF kändes inte alerta idag och första 10 var man inte alls med i matchen. Visserligen kom laget tillbaka men totalt sett gör vi ingen toppinsats denna eftermiddag. I OAFF går plussen denna dag till Anders Palo i försvaret, Miikka Koivuniemi på mittfältet och Johannes Pekkari i anfallet. John Kalla kom in i andra halvlek och visade upp pigga ben. I Heden var Oskar Nyqvist utmärkt som högerback, Erik Kihlman duktig på mittfältet och framåt var William Johnson- Cole den farligaste. Domaren Alexander Milovanovic dömde lugnt och säkert.

Laget: Johannes Ylipää - Joakim L, Anders P, Adam Z, Martin T (ut 75) - Johan S (ut 46), Daniel M, Joel H, Miikka K -Johannes P, Joonas H
Ers: John K (in 46), Mikael K (in 75)